DoingDo no. 1, bli ein e-post champ på 1,2,3

Lot's of papers on the floor and a cat looking up.

Picture by flikr user LizMarie_AK, Licenced under CC-BY

“Hjelp! Dag for dag blir min sjel erstattet av ubesvarte e-post. Eg kjem aldri i gong med det eg treng å gjere, og blir i staden berre sittjande å reagere på e-posten som tikkar inn i tide og utide.”

På tide å bli e-post champ  

  1. Ha definerte tidsrom for sjekking av e-post. Avhengig av kor hyppig du får e-post så kan du eksempelvis settje av ein halvtime/time til å titte innom e-posten ved frokost, lunsj og ettermiddag. Dette tipset er nevnt av mange, og eg kan sei at det har fungert bra for meg.
  2. Praktiser 1-touch lesing. Når du leser e-posten din, dersom det er ein e-post som krever handling i frå deg enten sett opp ein påminnelse i kalenderen din for handlingen (eks. ei større arbeidsoppgåve), eller ta deg av den påkrevde handlingen med ein gong (eks. å svare på e-posten). Fleire gonger så har eg gått i fella med å tenkje at, “denne svarer eg på seinare,” berre for å oppdaga i tide og utide at eg hadde glømt ut slike oppgåver. (Kjem faktisk i hug at eg har gløymt ei slik oppgåve i skrivande stund. Beklageligvis er ingen perfekte.)
  3. Slapp av. Dersom nokon sender deg e-post i tidsrommet mellom dei definerte e-postperiodene dine så får dei (i verste fall) pent venta ein dag på svar.

Tiden din og min er endeleg. Difor er denne posten fyrste i ein kategori som (forhåpentlegvis) blir starten på ei lita produktivitets-serie med diverse småtips. Målet er ein kvardag der ein brukar mindre tid på arbeid, likevel får meir gjort og kan slappe av med godt samvit. Doing-do er forresten inspirert av ord som judo, bushido og karate-do, der do betyr vei på japansk.

Bonuslesning:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s